livskrise

Livskriser, hva kan man gjøre?

Livskriser.

Mange opplever at livet kan gå litt opp og ned. Det kommer daglige problemer med tidsklemma, jobb relaterte problemer, forholds problemer og familie utfordringer som ikke lar seg løse med å ignorere dem, eller overse dem over lang tid. Ikke alle problemer i livet går over av seg selv. Hva gjør man da?.

Hva er store livskriser?

  1. Tap av nær familie eller venner.
  2. Miste jobben.
  3. Ekteskaps oppløsning.
  4. Ikke i stand til å betale gjeld.
  5. Alvorlig sykdom eller skade.
  6. Forhold som ryker.
  7. Miste et barn under svangerskapet.
  8. Mobbing, vold, misbruk i nære relasjoner.
  9. Depresjon av ulike årsaker.
  10. Rus problemer.

Dette er 10 forhold som kan sende livet ditt utenfor stupet. Det er ikke lett å stå alene når alvorlige livskriser skjer. Heldigvis så finnes det en modell å jobbe ut fra. Les mer om modellen HER.

Denne modellen jobber ut fra at alle livskriser har en løsning. Det trengs bare litt hjelp med å finne løsningen. Der er ikke dermed sagt at alle løsninger fungere for alle. Da vi alle er forskjellige og har ulik bakgrunn. Så må vi jobbe ut fra teorien om at du må finne din løsning og ikke alle andres løsning. Derfor har vi så stor tro på vår framgangsmåte som er å bruke tid, jobbe sammen, og delta aktivt i livet ditt. Slik at vi raskt kan identifisere avvik fra planen vi har satt opp sammen og korrigere disse raskt.

Når man kommer i en livskrise uansett årsak er det viktig å søke hjelp. I dag går de fleste til fastlegen som igjen henviser deg videre. Men har dukker det opp et problem med at du må vente i opp til 6 måneder, hvis du kvalifiserer til å prate med en psykolog. Ellers så vet vi at leger ofte anbefaler å prate med private firmaer. Dette har ikke de fleste råd til når livskrisen oppstår.

Når du står i en livskriser så falle ofte alle deler av ditt liv sammen, og personlig økonomi er en av dem. Dette er grunnen til at vi sier at du må se hele mennesket og alle aspekter av livet til dem vi jobber sammen med. Har man ikke råd til en privat løsning, og samtidig føler at man ikke kan vente med å få hjelp. Da kan man oppsøke oss, snakke med oss. Så kan vi sammen se om vi ikke kan finne en løsning sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *