Relasjoner i tilfriskning

Categories: Avhengighet
No Comments

Avhengighet kan være ødeleggende for alle aspekter av livet ditt:

din karriere, din utdanning og din mentale og fysiske helse. Viktigst, kan din avhengighet ha ødelagt eller alvorlig skadet mange av dine relasjoner med venner, kolleger, naboer, og, selvfølgelig kjære, hvem du trenger nå mer enn noensinne for å hjelpe deg med å skape deg et godt nyktert liv.

Mens du brukte, har du muligens gjort en rekke ting som var skadelige eller som forrådte andres tillit til deg som: løgner, bedrag, tyveri, manipulering, utgifter, selv bli voldelig og forårsaker personskade eller skade på eiendom eller en annen person. Nå er ikke tiden for å dvele ved hva du gjorde, men om hvordan, du kan jobbe mot å reparere disse forholdene; det å få til en endring til dem som du har gjort urett kan allerede være en del av tilfriskningen din, spesielt hvis du er en del av et 12-trinns program.

Som du kanskje vet, steg ni i 12-trinn tilfriskningens prosessen handler om å gjøre det godt igjen ovenfor dem vi har skadet, men vi skal ikke gjøre mer skade på oss selv eller andre. Dette betyr å sette rett forbi urett eller å reparere skader forårsaket av feil du har gjort. Den komplette 12-trinns program er du forventet å gjøre opp med alle du har såret unntatt når dette ville føre til mer skade. For å gjøre det godt igjen må du ta hensyn til andres følelser; du skal aldri såre eller fornærme noen andre mer. Så, for eksempel, kan du ikke gå inn i for store detaljer med din ektefelle om en affære du hadde tidligere.

Å gjøre det godt igjen kan ikke bare handle om å be og meditere over feilene du har gjort i aktiv avhengighet. Når det er mulig, må medlemmene ta praktiske tiltak for å reparere det som må fikses. For eksempel, hvis du stjal penger fra en venn til å betale for narkotika, er det ikke nok å bare be om unnskyldning. Du må betale tilbake pengene du tok. Trinn ni sier også at medlemmene gjør det godt igjen «må ikke krype fra noe, selv om man risikerer sitt omdømme eller gå i fengsel.» Noen ganger kan det å gjøre det godt igjen bare handle om å bygge en bro tilbake til et forhold du har forsømt i årevis. Det er viktig å merke seg at noen individer som du har gjort vondt kan avvise din innsats for å reparere forholdet. Dette betyr ikke at din tid og intensjoner er verdiløs. Du må gjøre en innsats for å gjøre opp med dem du har skadet, uansett hvor og når det er mulig, men bare til et punkt der å gjøre dette vil ikke bringe videre smerte eller skade på disse personene.

Det er her din sponsor (hvis du har en), terapeut og / eller vennene du har møtt på selvhjelps / gjensidig støtte møter (hvis du skal delta på disse) kan hjelpe deg å finne ut de beste måtene å gjøre det godt igjen og gjenoppbygge dine relasjoner. Men husk: De kan ikke gjøre det for deg, og hva som fungerer for noen andre i tilfriskning trenger ikke fungere for deg.

Hvis du føler at din fortid er strødd med negative konsekvenser etter flere mislykkede, eller ødelagte forholdet. Betyr ikke dette at dette er det som venter på deg i din videre tilfriskning. Nå som du er i tilfriskning, har du en utrolig mulighet til å gjøre ting riktig i livet ditt – ikke bare for andre som du kanskje har gjort vondt, men også for deg selv. Ikke noe er så viktig som det å tilgi seg selv, for det  livet man har levd i aktiv avhengighet. Ta ansvar for din egen tilfriskning, og gjør opp for deg sammen med din sponsor, så vil livet ditt bli fylt av nye relasjoner, med dypere mening.