Mobbing og Rus

Categories: Rus
1 Comment

Veldig mange som kommer borti rus. Har også med seg en historie om mobbing i bagasjen. Vi ønsker at vi alle skal tenke oss litt om når vi kritiserer andre, eller når vi skriver om andre på nett. I dag kan du lese om en 12 år gammel jente som ble så mye mobbet at hun valgte å ta sitt eget liv. Dette er altfor ungt. Livet er skjørt og verdifullt. Så hjelp hverandre med å ta vare på dette.

Rushistorier

Veldig mange som kontakter oss forteller om et liv fylt av angst, cravings etter rusmidler, misbruk i alle former, overgrep, prostitusjon, kriminalitet og så videre. Men dette er bare deler av historien til den som sliter med rus. Det som kommer fram i løpet av samtalene og oppfølgingen er også at veldig mange har opplevd mobbing i livet sitt.

De forteller ofte at dem har blitt fryst ut i mange sammenhenger, og at dem ofte har fått juling, blitt slengt dritt etter og blitt mobbet på nettet. I dag har teknologien gjort det enkelt for oss alle å slippe å stå til ansvar for våre handlinger. Vi kan gjemme oss bort bak et tastatur og slippe løs all dritten vi sitter på. Vi tenker ikke over at på andre siden så sitter det et menneske som ikke alltid har like stor selvtillit og som muligens også sliter med å tilpasse seg det sosiale miljø.

Det som er lett å gjøre for den som blir mobbet er å flykte inn i rus. Fordi rusen hjelper oss med å glemme. Den tar bort alle de negative og dårlige følelsene våre i begynnelsen. Den lar oss flykte fra livet vårt og gir oss en pause fra alt det vonde inne i oss selv. Men dette er bare midlertidig, snart må man ha større doser, og bi effektene blir bare større og større fram til den dagen man ikke orker mer.

Det er når man ikke orker mer at man gir opp. Man ber enten om hjelp fra det offentlige, familie, eller man vurderer å avslutte sitt eget liv. Den siste løsningen er den vi jobber mot skal skje. Fordi vi alle er verdifulle, og alle kan få et godt liv. Man trenger bare litt hjelp og støtte på veien fra noen som vet hva du går gjennom.

Mobbing 

Vi er en stor fan av Dr.Phil og sammen med ham ønsker vi nå å sette litt fokus på mobbing og konsekvensene av dette. Det er altfor lett å skylde på utenforliggende årsaker til at man føler seg ydmyket og mobbe av andre. Bare fordi man ikke deler samme opplevelse av virkeligheten.

Det er altfor lett i dagens samfunn å sette seg bak tastaturet og sende sårende meldinger til hverandre. Selv min datter på 9 år opplever å få meldinger på telefonen som til tider er sårende. Men tenker seg ikke om før man sender meldinger til hverandre. Man gjør det i god tro, men tenker ikke på hvordan den på andre siden oppfatter dine ord.

Så tenk deg godt om før du henger ut andre. En annen trend er å legge ut sårende og krenkende bilder av hverandre på tjenester som snapchat og videoer på youtube. Selv om du setter innstillinger til privat og bare venner. Så er alt du legger ut på nett tilgjengelig for alle for alltid.

Mange som mobber, har selv opplevd mobbing og bruker det å mobbe andre for å få det bedre med seg selv.

Sliter du med mobbing, eller mobber du andre kan du gjøre noe med dette. Det er ditt valg og alle fortjener et godt liv.

Rus

Rus er og blir ikke løsningen på dine personlig problemer uansett hva du måtte tro. Du kan ikke ruse vekk en følelse. Og du kan definitivt ikke ruse vekk dine problemer i livet.

Så føler du at det er kun rusen som kan hjelpe deg med å takle hverdagen Ta kontakt med oss.

 

Kjærlighet til seg selv og andre

 

  • Hvorfor er det ingen som tør å stå fram med kommentarer når dem må logge seg inn med fullt navn?