Hva er forskjellen mellom en vane og en avhengighet?

 

Avhengighet – det er en psykisk / fysisk komponent, der personen ikke er i stand til å styre store deler av sin  avhengighet uten hjelp, på grunn av de mentale eller fysisk forholdene som er involvert.

Vane – det gjøres ved valg. Personen med en vane kan velge å stoppe, og vil deretter stoppe og lykkes hvis de vil. Den psykologiske / fysiske komponenten er ikke et problem som det er med en avhengighet.

 

Abstinens tegn å være klar over

Abstinens skjer fordi hjernen din fungerer som en fjær når det gjelder avhengighet. Narkotika og alkohol fungerer som hjerne depressiva som presser ned fjæren. De undertrykker hjernens produksjon av signalstoffer som noradrenalin . Når du slutter å bruke narkotika eller alkohol er det som å ta vekten av fjæren , og hjernen returernerer ved å produsere en bølge av adrenalin som gjør at du opplever abstinenssymptomene .
Abstinens tegn å være klar over

Hver stoff er forskjellig . Noen legemidler produsere betydelig fysisk tilbaketrekning ( alkohol , opiater og beroligende midler ) . Noen stoffer produserer lite fysisk tilbaketrekning, men mer emosjonell tilbaketrekking ( kokain , marihuana og ecstasy ) . Hver persons fysiske tilbaketreknings mønster er også annerledes. Du kan oppleve litt fysisk tilbaketrekning. Men det betyr ikke at du ikke er avhengig, i stedet du kan oppleve mer følelsesmessig tilbaketrekning.

Nedenfor er to lister over abstinenssymptomer . Den første listen er de følelsesmessige abstinenssymptomer produsert av alle rusmidler . Du kan oppleve dem om du har fysiske abstinenssymptomene eller ikke. Den andre listen er de fysiske abstinenssymptomene som vanligvis oppstår med alkohol , opiater, og beroligende midler.
Emosjonelle Abstinenssymptomer

Angst
Rastløshet
Irritabilitet
Søvn vansker
Hodepine
Dårlig konsentrasjon
Depresjon
Sosial isolasjon

Fysiske abstinenssymptomene

Svette
Hjertebank
Muskelspenninger
Tetthet i brystet
Pustevansker
Tremor
Kvalme , oppkast eller diaré

 

Farlige Abstinenssymptomer

Alkohol og beroligende midler produsere den farligste fysisk tilbaketrekning. En plutselig stopp av inntak av alkohol eller beroligende midler kan føre til anfall , slag eller hjerteinfarkt hos høyrisikopasienter. En medisinsk tilsyn detox kan minimere abstinenssymptomene og redusere risikoen for farlige komplikasjoner . Noen av de farlige symptomer på alkohol og beroligende piller, antideprisiva  tilbaketrekning er:

Grand mal anfall
Hjerteinfarkt
Slag
Hallusinasjoner
Delirium tremens ( DTS)

 

Tilbaketrekning fra opiater som heroin og oxycontin er ekstremt ubehagelig , men ikke farlig med mindre de er blandet med andre stoffer. Heroin tilbaketrekning på egen hånd produserer ikke anfall , hjerteinfarkt , slag eller delirium tremens .