10 Ting du kan si til deg selv for å gjøre deg Glad

Categories: Avhengighet
No Comments

Mange som sliter med avhengighet har ofte kjent på følelsen nedtrykthet, mange forbinder dette med depresjon. Men det er en stor forskjell mellom det å være deprimert og det å føle seg nedtrykt. Føler du at livet stanger deg imot og ingenting av det du gjør gir deg noe glede i livet kan du prøve noen av disse 10 forslagene fra oss.

10 ting du kan si og gjøre for deg selv:

1. Slutt å føl synd på deg selv og skylde på alle andre for din egen følelse av utilstrekkelighet, nedtrykthet. Ta ansvar for ditt eget liv og gjør deg selv glad.

2. Gi deg selv lov til å være glad. Uansett hva andre måtte mene eller føle. La ikke andre få lov til å styre ditt liv.

3. Gi deg selv tid og lov til å gjøre de ting som gjør deg glad. Ikke vent på at andre skal ta tak i ditt liv. Gi deg selv muligheten til å gjøre de ting i ditt liv som gjør deg glad. Bare pass på at dine lang tids mål ikke blir skadelidende av de kortsiktige mål.

4. Gjør mot andre slik du vil at andre skal gjøre mot deg. Involver deg i ditt lokal miljøet enten som frivillig, eller delta på aktiviteter der du bor. Hjelp andre slik du vil at andre skal hjelpe deg uten at du forventer takk eller belønning for din innsats.

5. Snakk til andre slik du vil at andre skal snakke til deg. Vær så ærlig du kan ovenfor deg selv og andre du kan. Når du snakker med andre mennesker.

6. Noen ganger må du ofre dine lang tids mål, for å få det bedre her og nå. Men uansett hvordan du føler for oppofrelsen av dine lang tids mål. Ikke gi slipp på dem.

7. Aksepter at du og andre mennesker ikke er perfekte. Og at noen ganger så gjør vi alle feil. Tilgi disse og gå videre så raskt du kan.

8. Det er ikke alltid personlig, når noen kommer med kritikk av noe du har gjort eller har deltatt i. Aksepter at ikke alt som sies til deg er personlig ment.

9. Ikke la frykten stoppe deg fra å ta sunne risikoer enten det gjelder ditt personlige liv eller arbeidslivet.

10. Det spiller ingen rolle hvordan folk ser på deg og oppfatter deg. Det viktigste er hvordan du ser på deg selv og føler om deg selv. Ikke la andre og frykten få ta kontroll over ditt liv. Lev ditt liv slik du ønsker å leve det.

Frykt for det ukjente

Mange lever i frykt for det ukjente, og det å gjøre ting annerledes enn det man har gjort tidligere i sitt liv. Skal vi mennesker gå framover trenger vi å ta sunne, rasjonelle avgjørelser i våre liv, og se på frykten som et instrument og inspirasjon til å gå framover. Ikke la frykten styre ditt liv. Bruk den som en drivkraft til å gjøre endringer i ditt liv.

Når man skal gjøre endringer i sitt liv bruker man lang tid på å utforske og lese om endringer. Dette skyldes ofte at vi er usikre på oss selv og andre mennesker. Og noen ganger frykter vi reaksjonene fra våre nærmeste hvis de endringene vi tenker på er drastiske. Ikke la dette stoppe deg fra å ta sunne valg i ditt liv.

Det viktigste vi kan gjøre er å ta smarte og sunne valg i vårt liv. Som gjør at vi får et godt liv. Ingen vil gå gjennom et helt liv i elendighet.

Avhengighet og Glede

Menge som kommer ut av en avhengighet føler seg alene og ikke verdsatt for den jobben dem har gjort for å bli fra sin avhengighet. Man oppsøker forskjellige steder og løsninger og finner ikke alltid noe som passer for seg. Det er her man kan begynne med å finne sunne valg for seg selv basert på smarte og sunne løsninger. De 10 forslagene over er hentet med inspirasjon fra mennesker vi har jobbet med, og en vitenskapelig framgangsmåte for å møte utfordringer i livet etter avhengigheten.